søndag 20. juni 2010

Las Vegas baby!

Me kom gjennom ørkenen etter lang, varm, svett og støvete tur gjennom Death Valley (som forøvrig var godt over 40 grader) plutselig i da fjerna ser me masse lys begynna å blinka i da fjerna der i horisonten og store bygnina kjeme til syne. Skiltene me no kjøre forbi kan fortella oss at me er velkommen til Nevada og til Las Vegas by. Der, midt i ørkenen stige da opp ein levande, blinkande og stor by ut av intet. Me kjøre inn, og da begynne å bli kveld, så lysshowet som kjene til syne e one of a kind! Me parkere med hotellet vårt etter mamma har hatt ein liten omtur rundt i byen. Hotellet Stratosphere er ca 350 meter høgt (me budde i 16. etg!) og ligger på sjølve stripa i byen, eller The Strip med gåavstand til alt!

Dagen etter ei god natts søvn hadde me "fri", altså ingen opplegg med guide før middagen på kvelden. Så me kikka gjennom brosjyrane og bestemte oss for ka me ville sjå rundtom i byen. Dagen begynte med frokost etter litt trasking. Etterpå annonseser pappa at han vil ha ein tattovering! Me bevega oss ut på gata igjen og fant ei tattooshappe der me gjekk inn. Pappa forteller tattovøren kva han vil ha og kor, og etter 5 minutt sitter pappa i stolen og blir barbert på underarmen for å få route 66 skiltet inngravert i huden for godt. pappajan slenger seg med, og tar den samme tattoveringa på skuldra. Fort gjort! Etterpå tuslar me litt rundt og ser på dei forskjellige delane av byen, mini Paris, Venezia, handlar litt souvenirar og småting.

Etterkvart tuslar me tilbake til hotellet (der da sjølvsagt er eit kasino midt i lobbyen) og gjer oss klar for kveldens middag på Harley Davidson resturanten. Fyrste som møter oss når me ankjem i taxien er ein gigantisk halv softtail (ein halv harley sykkel altså) på sikkeret 6-7 meter stor i høgda midt på veggen utenfor resturanten. Ganske imponerande at dei har fått den til å dingla der! middagen er ein suksess. Etter middag tuslar me bort for å sjå på kveldens vannshow. Der dei har forskjellige vannshow kvart kvarter med forskjellig musikk. Det er på ein måte fontenar med lys og dei styrar det opp og ned slik at det "dansar" med musikken. Utrulig stilig!
Etter dette blei det tidlig kveld på oss ettersom me skal tidlig opp dagen etter å komma oss vidare.

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med tatovering Johan. Vi må få se bilder v den :)
    Det er så kjekt å lese reisebrevene fra dere og vi flirer av alt det morsomme dere opplever:) Redningsvest over Grand Canyon høres jo smart ut. Hi hi;) Kanskje den hadde innebygget airbag og fallskjerm?!?!
    Koser og klemmer til dere alle fra oss på den skandinaviske roadtrip'en(Route E6 i Polo Cross) som ankommer Gøteborg senere i dag

    SvarSlett
  2. Takk for kjekke reisebrev! Helsa Pappajan så mykje og minn han på å ta mykje bilete så han kan visa i mc-klubben når han kjem heim. Mvh Terje

    SvarSlett